Dorpsfeest Noord Deurningen 2012 in vogelvlucht…..

Geplaatst op 06-06-2012, 00:00
Vrijdagavond om 19.00uur liep de feesttent al aardig vol met dolenthousiaste kinderen dieop pole- position een plekje probeerden te bemachtigen voor de bingo met zijn goed gevulde prijzenpot, ook enkele ouderen zagen hun kans schoon en volgens schattingen liep de leeftijdscategorie van 6 jaar tot 84 jaar, geweldig. Na 20.00uur lieten ook de eerste blackjack deelnemers hun gezicht zien aan de 2 speeltafels zodat er sprake was van een gezellige drukte, de hapjes en drankjes maakten de openingsavond compleet. Luit de Jong wist voor het 2e achtereenvolgende jaar met de hoofdprijs aan de haal te gaan.
Zaterdagmorgen vroeg scheen het zonnetje al uitbundig en dat beloofde veel goeds voor de diverse activiteiten; om 09.30uur opende de voorzitter Erwin van de DC officieel het feest en de allerkleinsten konden meedoen aan diverse spelletjes onder toezicht van enkele hulpvaardige meiden, af en toe onderbroken door een Rad van Avontuur ronde waarmee weer mooie prijzen te verdienen waren.
De beschuiten van de dames Grashof vlogen evenals de koffie en traditionele ranja weer rijkelijk over het door de KPJ bemande schap. Na deze happening werd om 11.00uur het podium in gereedheid gebracht voor de alombekende gigantisch fleurig uitgedoste clown Henkie die met zijn side-kick maat Patrick de kinderen en hun ouders met zijn fratsen, grappen en grollen en plezierig uurtje bezorgde, na afloop zorgde een verkoelend ijsje voor de inwendige mens en kind. Henkie had nog een primeur want zijn stoffige cassettebandjes waren ingeruild voor jawel glimmende cd’s. De uitslag van de kleurplatenwedstrijd kon ook bekend gemaakt worden en jurylid Christine kwam met de volgende uitslag:
0-5jr. 1. Lieke Kamphuis 2. Fiene Leuveld 3. Daan Oude Griep
6-8jr. 1. Fleur Rikkink 2. Evi Willemsen 3. Maaike Rekers
>9jr. 1. Marlou Stevelink 2. Indy Waayer 3. Daniek Veldscholten

Na de middagpauze konden de zangtalenten van Noord Deurningen zich opgeven voor de talentenjacht waarbij het geheel onder de bezielende leiding stond van Randy en Rik. De jury bestond dit jaar uit Renate, Femke, Marlon, KPJ voorman Martijn en Wouter. Het niveau was wederom zoals ieder jaar zeer hoog en het gemengde, thema en kinderkoor moeten maar eens uit deze kweekvijver vissen….Tegen 17.00uur kon de uitslag bekend worden gemaakt en de spanning was te snijden bij de artiesten en de vele aanwezigen in de tent. Uitslagen:
Categorie 1: 1. Eline, India, Isabelle, Nikky – Verliefd, K3. 2. Lotte,Sophie – Bij de politie, K3 3. Lisa, Demi, Lieke – Eyo, K3.
Categorie 2: Mirre Waayer – Geef me vleugels, Kim Lian. 2. Evi Willemsen – You and me, Joan Franka. 3. Anouk, Marly – Wake me up before you gogo, Wham.
Categorie 3-4: 1. Sanne, Janne, Britt – Jongensmeid, Kinderen voor Kinderen. 2. 100% Crazy Girlzzz – i’m sexy and i know it, LMFAO. 3. Marlou,Daniek,Lynn,Sunny,Wies,Janne,Tessa – Price Tag.
Categorie 5: Live!! 1. Lara Blokhuis – A thousand miles, Vanessa Carlton. 2. Juliet,Renske,Maud,Demi,Wenke,Lisa – Je vecht nooit alleen, 3J’s. 3. Thirza Blokhuis – Love the way you lie, Rihanna & Eminem.
Uiteindelijk werden de dolblije en trotse Sanne, Janne & Britt met het nummer Jongensmeid tot algeheel winnaar uitgeroepen waarbij de kolossale wisselbeker voor een jaartje in hun bezit is. hier klikken voor de foto's van vrijdag en zaterdag

Premium-S, de muziekband uit het midden van het land zou ’s-avonds optreden maar waren zo nieuwsgierig naar alles en iedereen in Noord Deurningen dat ze met hun LKW al om 14.30uur aanwezig waren, 3 volle uren zouden ze nodig hebben om hun complete licht, laser en digitale show op te bouwen en begonnen dan ook direct na de uitslag met hun werkzaamheden, de nuchtere Noord Deurningers, een beetje verwonderlijk kijkend, dachten bij zichzelf: Wat mot dat wa nig word’n??
Intussen was de reusachtige gele Niehofkraan voor het volgende succesnummer, het kratstapelen, voorzichtig Noord Deurningen binnengereden om alles in gereedheid te brengen. Om 18.30 werd de aftrap gegeven voor dit spectaculaire gebeuren en na de traditionele openingsronde door enkele DC leden kwamen de echte krattenbouwers in actie, jongens, meisjes, heren, dames, iedereen probeert zijn beste beentje omhoog te zetten en in het heerlijke zonnetje werd het een mooie happening onder leiding van machinist Harry Groener, speaker Harry S. en zadelmeester Eric V, de uitslagen na ruim 2,5 uur stapelen was als volgt: 1. Sander Smit en Thijmen Tijhuis met 24 kratten. 2. Marcel Willemsen en Benno Onland met 24 kratten. 3. Tom en Iris Tijdhof met 22 kratten. hier klikken voor meer foto's van zaterdag

Na het laatste krat begon dan eindelijk de Premium-S band met hun optreden wat gezien hun bagage grote verwachtingen schiep, afgezien van enkele haperingen in hun stroomverdeling werd het een puik optreden voor een goed gevulde tent waarbij op het laatst de voetjes flink van de dansvloer gingen. Tot in de kleine uurtjes werd na negenoten van de succesvolle zaterdag en met een voldaan gevoel werd opgeruimd, daarvoor kreeg de nog aanwezige organisatie een onvervalste trekzakapotheose door Charles voorgeschoteld wat nog lang in het geheugen zal blijven hangen…
Shit, het regent, op de vroege zondagmorgen fluiten de vogels niet maar tikken wel de regendruppels op de tent, maar zoals een flexibele organisatie het betaamt werd er snel geimproviseerd en werd de sportzaal van De Mare omgetoverd tot zeskamp decor. Liefst 16!! Teams hadden zich opgegeven en het grootste gedeelte van het programma kon toch doorgang vinden, natuurlijk met de medewerking van Bonanza verhuur waarbij Rik een grote rol speelde het gehele weekend. Met 130 sportievelingen in de sportzaal en vele toeschouwers was het bomvol. hier klikken voor de foto's van zondag 

De uitslag: Categorie A: 1. New Kids 2. P.T.N.D. 3. Pink Ladies Categorie B: 1. 100% Crazy Girlzzzz 2. De Bende Noord Deurningen 3. D.T.N.D. Aanmoedigingsprijs: De Bende Noord Deurningen.
Het frühshoppen kon beginnen en na even bijgekomen te zijn van de inspanningen stond het volgende hoogtepunt op het programma, niemand minder dan Toon Lansink maakte zijn opwachting in de volgestroomde feesttent, ietwat verbaasd keken velen naar de vreemd uitgedoste artiest maar bij begin van zijn eerste deuntjes brak het ijs en tot 17.30uur lag iedereen aan zijn voeten, een heerlijk, ongecompliceerd, onnavolgbaar en vooral hilarisch optreden zorgde voor een uitgelaten stemming waar de lachsalvo’s overheersten. Ook de “ouderen” konden dit optreden zeer zeker waarderen en na een daverend applaus nam Toon met zijn kunstpoot de benen. Een prachtige artiest sloot hierbij het dorpsfeest van 2012 op passende wijze af.
De Dorpscommissie wil iedereen bedanken en dan met name de KPJ , Bonanza verhuur, Vretkeet De Parel en De Mare voor alle hulp en medewerking en op naar het volgende dorpsfeest in 2013. meer fotos van jan Sijtsma