Biogas afnemer Kwekerij Aarninkhof

Geplaatst op 13-09-2019, 12:39
Biogas afnemer Kwekerij Aarninkhof

Het biogasnetwerk van Energie Coöperatie IJskoud voorziet verschillende bedrijven van duurzame energie. Van de vergisters op de boerenerven lopen leidingen rechtstreeks naar de afnemers van het biogas. Zij krijgen dus 24/7 geleverd en kunnen het gas meteen gebruiken.

Een ruim tien kilometer lang netwerk zorgt ervoor dat het biogas van de boerderijen naar de afnemers wordt getransporteerd. Eén van de biogas afnemers van Energie Coöperatie IJskoud is Kwekerij Aarninkhof aan de Stroothuizerweg in Denekamp. Kwekerij Aarninkhof is zowel producent als leverancier van verschillende soorten sier-, perk- en potplanten.

Waarom word je afnemer van biogas?
Met de vervanging van aardgas door biogas, wordt er bij Kwekerij Aarninkhof per jaar veel minder CO2 uitgestoten. Door deze fysieke aansluiting op het biogasnetwerk, doet de Kwekerij een “groene” investering waarmee ze een groen-gas subsidie ontvangen.  Naast deze subsidie, brengt het biogas een voedingsstof vol direct beschikbare mineralen met zich mee waar planten perfect op groeien.  Een win-winsituatie!

Bovendien is de aansluiting op het biogasnetwerk niet het enige duurzame initiatief van de Kwekerij. Zij leveren hun planten namelijk direct aan hun afnemers, zonder een veiling of groothandel als tussenstop. Deze korte lijnen zorgen o.a. voor minder transportbewegingen en voor het ultieme kwaliteitsbehoud van de planten. Daarnaast beschermt Kwekerij Aarninkhof hun planten zoveel mogelijk met biologische (bestrijdings)middelen, bijvoorbeeld lieveheersbeestjes tegen vervelende bladluizen.

Word afnemer!
Maakt dit je enthousiast en ben of ken jij onze toekomstige afnemer(s)? Sluit je aan bij ons netwerk!