Hoe Duurzaam ziet Noord–Oost Twente er in 2025 ?

Geplaatst op 27-01-2017, 12:26

Deze vraag werd gisteravond gesteld tijdens de eerste bijeenkomst van het op te richten Energienetwerk Noordoost-Twente. 

Ook st Duurzaam Noord Deurningen en Energie coöperatie IJskoud waren hier vertegenwoordigd en namen deel aan de workshops waarin ideeën en kansen voor Noord Oost Twente besproken werden.

klik hier voor de uitzending van RTV Oost

Naast bijeenkomst  georganiseerd door de 4 gemeentes Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland en Losser  was er eerder op de middag de opening van het Biosgasnetwerk Twente . Een initiatief van Cogas en de Gasunie. 

Het gaat hier om een openbaar en toegankelijk biogasnetwerk in Twente. Het Biogasnetwerk Twente biedt het transport van het ruwe biogas van de producent naar de centrale opwerkinstallatie aan. Nadat het biogas is opgewerkt naar groen gas, wordt het ingevoed in het openbare gastransportnetwerk van Cogas en is het dus beschikbaar voor klanten van Cogas Netbeheer.

St Duurzaam Noord Deurningen en Energie coöperatie IJskoud hopen samen met de COGAS dit jaar te kunnen starten met de aanleg van een eigen biogasnetwerk in Noord Deurningen waarop 8 melkveehouders hun biogas kunnen leveren. Dit biogas zal dan rechtstreeks getransporteerd worden naar 2 grote afnemers in Denekamp. Binnenkort kunt u hierover meer lezen op deze site.

klik hier voor www.biogasnetwerktwente.nl