Rabo Köttelpeern Classic start zondag bij de ijskuip

Geplaatst op 28-10-2014, 11:48

De twee veldtoertochten die de club jaarlijks organiseert, genieten een grote bekendheid in de regio en trekken iedere keer opnieuw een groot aantal deelnemers. De Rabo Köttelpeer'n Classic is de eerste RTC veldtocht in het winterseizoen en wordt dit jaar op 2 november georganiseerd. De Kamphuis Rijwielen Classic volgt 28 december en sluit hiermee het jaar af.
Met deze veldtoertochten beleef je het prachtige landschap van noord oost Twente en de grensstreek. De tochten gaan door karakteristieke natuurgebieden van de Dinkelvallei. De Dinkelvallei staat bekend om haar stuwwallen, bossen, graslanden en de oude landbouwgronden omzoomd door houtwallen. De routes komen in samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten tot stand. Onze tochten zoeken beide een andere omgeving op. Zo neemt de Rabo Kottelpeer'n Classic je mee in de richting van Ootmarsum en het Duitse grensgebied. In de Kamphuis Rijwielen Classic verken je de omgeving van De Lutte en de Oldenzaalse stuwwal. Om de tochten aantrekkelijk en fris te houden passen we elk jaar minstens een van de tochten aan.

Beide tochten starten in Denekamp, maar op een andere locatie dan de afgelopen jaren! De start is vanaf 9:00 tot 10:00 uur bij de IJskuip aan de Schotbroekweg 2 in Denekamp. Kom je met de auto dan word je vanaf de invalswegen naar de startplaats en de parkeerplaatsen gewezen.

Deze tochten zijn geschikt voor beginnende en gevorderde veldrijders en ATB-ers en vormen een leuke manier om in de winter actief te zijn. De routes zijn niet lastig dus ook goed te doen op een cyclocrossfiets. Tijdens de tochten is een valhelm verplicht. Deelname is 5 euro per tocht. Met een licentie of NTFU kaart krijg je 1 euro korting. Van de opbrengst gaat 50 cent per deelnemer naar Support 4 Nature en komt dus ten goede aan de natuurorganisaties. Je hebt de keuze uit meerdere afstanden. Bij de Rabo Köttelpeer'n Classic kun je kiezen tussen 45 en 55km. Om de energie op peil te houden krijg je bij de start een muesli-reep. Bij de verzorgingspost onderweg krijg je een kop warme citroenthee aangeboden met een verse Smithuis krentenbol.

Na afloop kunnen deelnemers zich douchen bij de Mare in Noord-Deurningen (op 800 meter afstand van de Start). Voor degene die zich wil douchen is het verstandig hier direct de auto te parkeren en naar de startlocatie toe te fietsen. Het adres van de Mare is Nieuwewemestraat 3 in Noord-Deurningen. Voor overige deelnemers is er parkeergelegenheid vlak bij de startlocatie ingericht. Er is bij de IJskuip tevens gelegenheid om je fiets af te spuiten.

Wil je meer informatie over deze tochten mail dan naar Bert Wolkotte terror_wolkotte@hotmail.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Bas Bolhaar basbolhaar@hotmail.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Gerard Ensink g.ensink@hotmail.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Niels Koehorst nielskoehorst@hotmail.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.