LED verlichting, zonneboilers en zonnepanelen voor de Mare

Geplaatst op 17-08-2014, 15:39
LED verlichting, zonneboilers en zonnepanelen voor de Mare
De provincie Overijssel heeft binnen het Plattelands Ontwikkelings Programma (POP2) extra geld beschikbaar gesteld voor duurzame energieprojecten. De verdeling van deze extra middelen verliep via de Leadergroepen in Overijssel.

Stichting de Mare heeft/gaat deze subsidie inzetten om het kulturhus energie neutraal te maken. Dit is inmiddels gebeurt met het aanbrengen van 210 zonnepanelen door Technisch Installatiebedrijf Schulte uit Denekamp. Met deze aanpassing hoopt het bestuur jaarlijks ca 40.000KWh stroom op te kunnen wekken.

Daarnaast is Vennegoor Installatie uit Weerselo deze week gestart met het plaatsen van zonneboilers en het vervangen van de huidige verlichting voor led-verlichting. Deze aanpassing moet minimaal 6.000KWh stroom besparen en het zal betekenen dat het verbruik van ca 46.000KWh per jaar (incl. opbrengst panelen) teruggebracht gaat worden naar 0 Kwh. 

Stichting de Mare doet dit project in samenwerking met stichting Duurzaam Noord Deurningen. Het project moet een voorbeeld worden voor andere duurzame initiatieven in het dorp. 

D.m.v. een digitaal bord in de hal van de Mare worden bezoekers geïnformeerd over de hoeveelheid opgewekte zonne-energie in verhouding tot het verbruik.