Ziggo legt glasvezelkabel tot in de wijkcentrale Noord Deurningen

Geplaatst op 21-11-2013, 12:17
Ziggo legt glasvezelkabel tot in de wijkcentrale Noord Deurningen

Vanaf woensdag 20 november legt Ziggo nieuwe kabels in de grond tussen Denekamp en de wijkcentrale aan de Johanninksweg ter hoogte van nummer 53A in Noord Deurningen. Daarmee brengt zij het netwerk in lijn met wat voor Ziggo landelijk standaard is. 

Tot in een wijkcentrale is een glasvezelverbinding aangelegd. Het laatste gedeelte, dat van de wijkcentrale tot de huisaansluiting loopt (gemiddeld 300 meter), is de bekende groene kabel. Dit laatste stukje kabel heeft door de moderne technologie een zeer grote capaciteit en is zeer snel: nu al tot 150 Mbit/s. Als de klant daar in de toekomst om vraagt, kan Ziggo de download- en uploadsnelheid zelfs fors verhogen.

Gelijktijdig met de aanleg van de glasvezelverbinding sluit Ziggo nog een aantal percelen aan op het netwerk langs de Nordhornsestraat, Zoekeweg en de Lubberdinksweg. Degene die hiervoor in aanmerking komen, zijn hiervoor inmiddels benaderd. Deze mensen kunnen dan gebruik maken van de TV/HD pakketten en hoge internetsnelheden die Ziggo ook elders levert.