Weerprofeten hebben niet altijd gelijk; fietstocht onder perfecte omstandigheden gehouden!

Geplaatst op 16-09-2013, 11:27
Afgelopen zondag stond de jaarlijkse gezinsfietstocht op het programma. De weergoden leken roet in het water te gooien en veel mensen maakten ’s-morgens na een kijkje achter de gordijnen en naar teletekst de afweging zich niet te prepareren voor de tocht door het mooie Dinkelland. Echter, men kan beter op het moment supreme de beslissing maken want vanaf 13.15uur klaarde het op en tijdens de fietstocht dienden zich ideale onstandigheden aan; bijna windstil, een aarzelend zonnetje en geen nattigheid vanuit de lucht met bovendien een lekkere fietstemperatuur.

De 19 echte die-hards die wel kwamen opdraven fietsten een prachtige route en moesten alleen op het eind van de route laten zien dat ze de cycle-cross ook beheersten.

Na een tussenstop bij Erve Het Meuleman nabij het Lutterzand waarbij een versnapering zonder  glas werd genuttigd moest een zorgvuldig uitgekozen spel bepalen welke fietsgroep de uiteindelijke winnaar werd en na alle straf- en bonuspunten verwerkt te hebben werd op het inmiddels zonovergoten terras bij De Mare door de voorzitter van de Dorpscommissie het team AZMZTJHOD ( Annette, Marcel, Theo en Hans) tot glorieuze winnaar  uitgeroepen en werd de glanzend gepoetste wisselbokaal aan de kopvrouw van de wielerploeg uitgereikt. Daarna werd er nog gezellig nagekletst over deze memorabele zondag.