Agrariers lopen warm voor mestvergisting.

Geplaatst op 10-10-2012, 11:00
Agrariers lopen warm voor mestvergisting.
Dinsdagavond werd door de Stichting Duurzaam Noord Deurningen een informatieavond georganiseerd in De Mare waarbij adviesbureau Tauw middels 2 afgevaardigden de in grote getale aanwezige enthousiaste agrariers een presentatie gaf over de kansen en mogelijkheden m.b.t. het aspect mestvergisting.

Klokslag 20.30uur werd de aftrap gegeven waarbij de agrariers geografisch in 3 gebieden in kaart waren gebracht. Middels een helder praktisch model werd duidelijk gemaakt wat de investeringen inclusief terugverdientijd zouden zijn, waar de knel- en aandachtspunten lagen en wat de kansen zijn voor het uiteindelijke doel een energieneutraal Noord Deurningen.

Na het bezoek van afgelopen vrijdag van een aantal agrariers naar een mestvergister in Langeveen lag de materie nog vers in het geheugen en vanuit de aanwezigen werden diverse vragen gesteld waarbij uiteindelijk bleek dat men verregaande interesse in dit unieke project heeft.

Op de vraag wie eventueel voor dit plan zou kiezen werd door meer als de helft met positief beantwoord. De terugverdientijd wordt namelijk drastisch ingekort als er meer agrariers meedoen dus ook voor de niet aanwezige agrariers liggen er volop kansen!

De zeer geslaagde avond werd afgesloten met een drankje waarbij nog flink werd gediscussieerd en wat ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen.

Hier klikken voor de presentatie